Burton Mystery Series

Burton mystery seriesin Suomen osakilpailu käytiin Hyvinkään Sveitsissä. Paikalle oli saapunut huimat 140 kilpailijaa! Eniten osanottajia oli miesten masters sarjassa eli +40v. sarjassa. Kilpailumuotoa oli tuttuun tapaan Banked Slalom, joka on ollut viime vuosina hyvin suosittu kilpailumuoto. Banked Slalom on siis aikalaskukilpailu, jossa rata koostuu erilaisista Bankeistä eli kaarteista. Kilpailumuotona Banked Slalom matalan kynnyksen kilpailu, mihin kaiken ikäiset ja tasoiset voivat osallistua. Ratamestarina toimi Sami Luhtanen, joka oli rakentanut todella haastavan radan tiukoilla kurveilla ja teknisyydellä. Tämä toi osalle laskijoista haasteita laskemisen suhteen. Rata toimi kuitenkin erittäin hyvin ja laskijat tykkäsivät! Banked Slalomin lisäksi käytiin vapaamuotoinen Minicorneri sessari, jossa nuorimmat ja vanhimmat laskijat sessailivat corneria yhdessä hyvällä meiningillä.

Helsingin Lumilautailijoilla oli hyvä edustus kilpailussa ja useampi podium sijoitus tulikin seuralle. Lisäkannustimena oli erinomaiset palkinnot, jossa aikuisten sarjoissa oli top kolmoselle palkintorahaa seuraavasti 500€ voittajalle, 300€ toiselle ja 200€ kolmannelle. Junior sarjoissa saman summan pystyi käyttämään tuotteisiin Burtonin kaupoissa. Helsingin Lumilautailijoista kuumat nimet Banked Slalomissa oli Janne Lipsanen, Eedla Höglund, Aatu Virkki, Ville Jukola ja Aada Hämäläinen ottaen voiton omissa sarjoissaan.

Alla olevasta linkistä tulokset sekä Pasi Salmisen ottamat kuvat koko tapahtumasta.

Kuvat: Peetu Piiroinen