DiyX Street Jam Helsinki 2023

Viime viikonloppu oli tapahtuma rikas viikonloppu Suomen lumilautailulle. Helsingissä järjestettiin ensi kertaa DiyX Street Jam (Do it yourself X-treme), joka on kansainvälinen urbaanin laskemisen reilikilpailu, jos sitä niinkään kilpailuksi voi kutsua. Paikalle oli saapunut runsaasti maailman parhaita katulaskijoita, kuten Halldor Helgason, Zak Hale, Dusty Hendricksen, Sven Thorgren ja moni muu huippu. Lisäksi paikalla oli myös Suomen kovimpia katulaskijoita. Street Jamin lokaatioiksi oli valittu perjantaille Bolt Areenan ”hänkkä” Töölössä ja lauantaille legendaarinen Lintsin ”kinkki”. Tapahtuma on saanut alkunsa Innsbruckista, jossa se on järjestetty kahdesti. Ensimmäisen kerran viime kaudella ja toisen kerran aikaisemmin tällä kaudella. Kaiken tämän takana on reililaskija Ethan Morgan, joka on ollut isossa roolissa aiempien Street Jamien järjestämisessä ja suunnittelussa sekä Ethan on onnistunut kokoamaan paikalle maailman kovimmat katulaskijat. Helsingin Lumilautailijat on myös ollut isossa roolissa viime viikonlopulla järjestetyssä tapahtumassa ja auttanut DiyX Street Jam -organisaatiota järjestelyissä.

Perjantaina sessailtiin Bolt Areenan hänkällä, mistä meno iltaa kohden kasvoi kasvamistaan ja loppuhuipennus oli Innsbruckista tuttu ”Ring of Fire”, missä laskijat reilasivat tuli rengaan läpi. Lisäksi tapahtuman loppuloppu huipennus perjantain osalta päättyi Kätfishin keikkaan, jossa lavalla nähtiin myös soittamassa Rene Rinnekangas. Rene ei itse tapahtumassa laskenut aiemmin tällä kaudella tapahtuneen loukkaantumisen takia. Toki meno jatkui vielä tämänkin jälkeen after partyn merkeissä.

Lauantaina sessailtiin taas lengendaarisen Lintsin kinkin luona, jossa oli alkuun pieni muotoinen snowskatesessari alkulämmittelyksi sekä laskijoille, että yleisölle! Lauantain tapahtuma sujui hyvin nousujohteisesti, kuten perjantainakin ja meno muuttui villimmäksi mitä pidemmälle iltaa mentiin. Ajoittain meno näytti hyvinkin loukkaantumisalttiilta laskijoiden venyessä, mitä älyttömämpiin suorituksiin. Pahoilta loukkaantumisilta kuitenkin säästyttiin lauantain osalta, vaikka perjantaina sattuikin yksi harmillinen isompi loukkaantuminen. Tsemppiä Saska! Koko viikonlopun tapahtuma sujui kaikin puolin hyvin ja yleisö näytti nauttivan meiningistä. Toivottavasti saadaan tämä tapahtuma tulevaisuudessakin Suomeen ja kasvatettua samalla Suomalaista lumilautakulttuuria!

DiyX street jam Helsingin 2023 voittaja oli Dusty Hendricksen Yhdysvalloista, jonka muut laskijat äänestivät voittajaksi.

Alla kuvia tapahtumasta

 

Kuvat: Peetu Piiroinen