Rookie Fest Ruka – kisaraportti

Kuva Lumilautaliitto/Niko Häggman

QKLS Rookie Fest – Ruka

Historian ensimmäinen suomessa järjestettävä Word Rookie Tourin QKLS Rookie Fest kilpailtiin viikonloppuna Rukalla. Mahtava meno oli ja kovaa laskemista nähtiin kaikissa sarjoissa, vaikka sää oli kylmä ja tuulen vuoksi jouduttiin rataa lyhentämään.

Helsingin lumilautailijoiden Elias Hämäläinen & Ville Jukola ottivat kaksoisvoiton Grom-pojissa ja Maija Luurila sijoitui hienosti kolmanneksi kovatasoisessa Rookie-tyttöjen kilpailuissa. Kaikki mitalistit lunastivat kilpailuoikeuden World Rookie Festin finaaliin Kitzsteinhorn Snowparkkiin Itävallan Alpeille.

Saimme pikaisen haastattelun Eliakselta kisojen jälkeen. ”Fiilikset ovat todella hyvät nyt voiton jälkeen. Tykkäsin todella paljon Rukan parkista, koska siinä oli mahdollisuus käyttää luovasti eri linjoja. Olen todella innoissaan lähdössä World Rookie Festin finaaliin”.

Helsingin lumilautailijoiden valmentaja Janne Lipsanen oli paikalla kuvaamassa kilpailuista virallista koostetta ja antoi oman mielipiteen kilpailusta.

”Oli todella hienoa ensinnäkin, että suomessa järjestettiin tämän kokoluokan kilpailut. Kilpailut menivät mielestäni todella hienosti Sara Nybäckin ja Saana Korhosen loukkaantumista lukuunottamatta. Oli hienoa nähdä se yhteisöllisyys, joka laskijoiden keskuudessa vallitsi. Kaikki meidän laskijat laskivat todella hyvin ja vaikka esimerkiksi fiinaaleissa Onni Manninen ja Ronja Welling eivät nyt pysyneet laskuja pystyssä niin laskeminen näytti mielestäni todella hyvältä. Eliaksen, Villen ja Maijan palkintopallisijat kruunasivat kyllä kilpailun ja tästä on hyvä jatkaa tuleviin kilpailuihin.”

Tulokset:

Rookie tytöt
3. Maija Luurila
7. Anna-Sofia Kokko

Grom tytöt:
6. Ronja Welling (voitti palkintoseremoniassa kisojen Tsemppari palkinnon)
8. Saana Korhonen
11. Sara Nybäck DNS

Grom pojat

1. Elias Hämäläinen
2. Ville Jukola
11. Onni Manninen
15. Luukas Lehtinen