Rukan SM-kilpailut 15.-18.4.2021

Lumilautailun Suomen mestaruuksista kisattiin pidennettynä viikonloppuna Rukalla 15.-18.4.2021 aivan mielettömissä olosuhteissa. Ruka Parkin tiimi oli jälleen rakentanut suorituspaikat viimeisen päälle ja aurinko paistoi joka ikisen kisapäivän aikana täydeltä terältä. Tämä taisi kyllä tuntua monen laskijan iholla kisapäivien jälkeen, vaikka aurinkorasvaa kuluikin.

Mukana oli lähes 80 laskijaa ympäri Suomea ja oli hienoa nähdä uusia kisaajia mukana. Erityisesti jäi mieleen Kids poikien Slopestyle, missä mukana oli yli 10 laskijaa. Tämä oli huomioitu myös suorituspaikoissa eli Big airissa ja Slopestylessa, joissa oli erikseen rakennettu kolmas hyppyri mediumin ja ison hyppyrin rinnalle.

SM-mitalit jaettiin kolmesta lajista eli Big airissa, Slopestylessä ja Modified halfpipessa. Lisäksi jaettiin myös Tourin voittajat. Tosin koronan takia kisakausi jäi normaalia lyhyemmäksi.

Helsingin Lumilautalijoiden jäseniä oli mukana lähes jokaisessa sarjassa. Mieleenpainuvimmat suoritukset olivat Rookies tyttöjen Modified halfpipen podium, jossa Helsingin Lumilautailijoille meni kaikki SM-mitalit(1.Maija Luurila, 2.Saana Korhonen, 3.Ronja Welling). Lisäksi Groms pojissa Ville Jukolan triplamestaruus ja samalla koko Tourin voitto!

Oli myös hienoa nähdä Helsingin Lumilautailijoiden ensikertalaisia SM-kisoissa mukana. Groms pojissa ensi kertaa kilpailivat Miska Hautala ja Leo Hautala. Kids pojissa Benjamin Niemi, Noel Paltamaa, Joa Kinnunen ja Arthur Kaila. Erittäin hyvää menestystäkin tuli, kun Arthur Kaila laski toiseksi niin Slopestylessä kuin Modified Halfpipessakin. Joa Kinnunen oli toinen ja Noel Paltamaa kolmas Big airissa.

Erittäin hyviä suorituksia nähtiin myös vanhemmissa sarjoissa. Rookies pojissa Luukas Lehtisen 3.sija Slopetylessä. Rookies tytöissä Maija Luurilan 1.sija Slopestylessä ja 3.sija Big airissa. Saana Korhosen 1.sija Big airissa. Groms pojissa Onni Mannisen 2.sija Slopestylessä.

Onnea kaikille mitalisteille!

Toivotaan, ettei ensi kaudella korona enää rajoita toimintaa ja saamme yleisönkin taas mukaan kisapaikoille.